• Hafta içi

    09:00 - 20:00

  • Cumartesi

    09:00 - 20:00

  • Randevu Hattı

    0 332 320 04 04

Diş Hassasiyeti Tedavisi

Diş hassasiyetini gidermek için ne yapmalı? 

Diş hassasiyeti olan hastalar öncelikle diş hassasiyeti tedavisi için diş hekimine gitmeliler. Bir problem olduğunu düşünüyorsanız bu problemin tedavi edilmesi gerekli. 

Peki evde nelere dikkat etmeliyiz? Size uygun bir diş macunu seçin, dişlerinizi doğru ve efektif fırçalayın, asitli gıdalardan kaçının. Bu yöntemler genellikle diş hassasiyetini azaltmaya yardımcı olabilir, ancak en iyi sonuçlar için diş hekiminize danışmanız gerekir. 

Diş hassasiyeti neyin belirtisi olabilir? 

Diş hassasiyetinin belirli sebepleri vardır. Dişetlerinin çekilmesiyle birlikte dişin kökünde hassasiyet oluşabilir. Diş minesinin zayıflamasıyla birlikte dişiniz çürümeye başlar, bu aşamada diş hassasiyeti çekebilirsiniz. Diş sıkmasında dişler aşınır ve aşınan bölgedeki diş dokuları azaldığı için hassasiyet yaşayabilirsiniz. Bu tarz hassasiyetler yaşıyorsanız diş hekiminize danışmanızda fayda var. 

 Bu tarz sorunlarla karşılaşmamak adına 6 aylık rutin diş hekimi muayenesi öneriyoruz. 

Diş hassasiyeti kendi kendine geçer mi? 

Çoğunlukla diş hassasiyeti kendiliğinden geçer. Fakat bu sorunların ortadan kalktığı anlamına gelmiyor. Hassasiyet yapan bir etken var ve bu etken ortadan kalkmadan hassasiyet devam edecektir. Hassasiyet böyle durumlarda şiddetlenebilir. Sorunlar ufakken tedavi olmanızda fayda var.  

Eğer hassasiyetiniz birkaç gün içinde geçmezse veya şiddetlenirse, diş hekiminize muayene olmanızda fayda var. Uygun diş hassasiyeti tedavisi sorun daha fazla ilerlemesine engel olacaktır.  

Diş hassasiyeti çürük belirtisi mi?  

Diş hassasiyeti çürüğün belirtisi olabilir fakat her zaman çürükten kaynaklanmaz. Birçok sebebi olabilir. Dişeti çekilmesi, diş sıkması, diş aşınması gibi etkenler de diş hassasiyeti oluşturabilir. 

Diş çürüğü öncelikle diş yapısının en dış tabakasından başlayarak diş dokusuna zarar verir. Çürüğün derecesi ilerledikçe hassasiyet yapma şiddeti artacaktır. 

Eğer diş hassasiyetiniz varsa ve çürük olabileceğinden şüpheleniyorsanız, bir diş hekimine başvurmanız en iyi yol olacaktır. 

Diş hassasiyeti zamanla geçer mi? 

Diş hassasiyeti bazı durumlarda zamanla geçebilir, ancak bu genellikle hassasiyetin altında yatan nedene bağlıdır. Örneğin, diş eti iltihabı veya aşırı fırçalama gibi durumlar düzelirse, hassasiyet de azalabilir. Ancak çürük veya diş çatlakları gibi daha ciddi problemler tedavi edilmedikçe devam edebilir. Sorun devamlılık gösterirse diş hekiminize başvurmanız en iyi yol olacaktır  

Dişin hava alması nasıl engellenir? 

Bu hassasiyetin altında yatan neden önemlidir. Plaktan kaynaklı ve dişeti çekilmesine bağlı bir hassasiyetiniz varsa, hassas diş macunu geçici bir çözüm olabilir.  Çürük veya ciddi bir dişeti enfeksiyonu varsa ancak dişlerin ve dişetlerinin tedavisiyle geçer. Bu süreçte diş hekiminize danışmanız gerekir. Etkeni ortadan kaldırmadan hassasiyet geçmez. 

Diş hassasiyeti hangi vitamin eksikliğinden olur? 

Diş hassasiyeti, genellikle belirli vitamin eksiklikleriyle doğrudan ilişkilendirilmese de bazı vitaminlerin dişler üzerinde etkisi vardır.  

D vitaminin kemik ve diş sağlığını destekler, eksikliği dişlerde hassasiyete yol açabilir. 

C vitamini diş eti sağlığı için önemlir. Eksikliği dişeti kaybına dolayısıyla diş hassasiyetine yol açabilir.  

Eğer diş hassasiyeti yaşıyorsanız ve vitamin eksikliği olabileceğinden şüpheleniyorsanız, diş hekiminize başvurun. Gerekli testler yapılarak uygun takviyeler önerilebilir. 

Çürük olmayan diş neden sızlar? 

Çürük dışında hassasiyetin belli sebepleri vardır. Dişlerin çok aşındığı durumlarda dişin iç yapısına yaklaşıldığı için hassasiyet başlayabilir. Bu aşınmalar genelde diş sıkma problemlerinden kaynaklanır. Diş sıkması (Bruksizm) diş çatlaklarına da sebep olabilir. Diş çatlakları da yine aynı şekilde hassasiyet yapabilir. Diş hassasiyeti tedavisi ile bu çatlaklar giderilmelidir. 

Dişeti çekilmelerinde de yine hassasiyet oluşabilir. Kök yüzeyi dişin kendisinden daha hassastır. Bu yüzden hassasiyet oluşturabilir. Dişeti çekilmeniz var ise diş hekiminize başvurmalısınız.  

Dişler durduk yere neden sızlar? 

Muhtemelen çürük bir diş son safhaya gelip sızlamaya başlamıştır. Dişeti çekilmesi, çatlak, diş aşınmaları da sebep olabilir. En iyi teşhis için diş hekiminize başvurabilirsiniz. 

Hassas dişler için hangi diş macunu? 

Bu diş macunları, genellikle potasyum nitrat veya stronsiyum klorür gibi maddeler içerir. Bu bileşenler, dişlerin hassasiyetini azaltmaya yardımcı olabilir. Kendi ihtiyaçlarınıza en uygun olanı bulmak için bir diş hekimine danışmanız da faydalı olabilir. 

Stres diş hassasiyeti yapar mı? 

Evet. Stres diş sıkması veya diş gıcırdatması gibi alışkanlıklara neden olabilir. Bu da diş minesindeki aşınmalara sebep olur. Diş yapınızda bir kayıp olduğu için dişler hassaslaşabilir. Eğer bu tür bir hassasiyet yaşıyorsanız, diş hekiminize danışmak faydalı olabilir.  

Tatlı yiyince diş sızlaması neden olur? 

Tatlı yiyince diş sızlaması, genellikle dişlerdeki hassasiyet veya çürüklerin bir belirtisi olabilir. Tatlılar, ağızdaki asit seviyelerini artırarak diş minesinin geçici olarak zayıflamasına neden olabilir. Ayrıca, dişlerdeki çatlaklar veya aşınmalar varsa, tatlıların içerdiği şekerler bu bölgeleri etkileyerek sızlama hissi yaratabilir. Eğer bu durum sık sık oluyorsa, bir diş hekimine görünmek önemlidir.

 konya diş hassasiyeti tedavisi

Merak ettiğiniz sorularınız için diş hekiminiz ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz. Bizimle 0 332 320 04 04, 0544 233 01 77 numaralı telefonlarımızdan iletişime geçebilir; Konya Meram’da bulunan Beyaz Meram Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimizi ziyaret edebilirsiniz. Diğer tedavilerimizi Tedavilerimiz sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Hemen Ara WhatsApp