Genel anestezi ile diş implantı yapılabilir mi oldukça merak edilen bir sorudur. Bunun nedeni ise, diş hekimliği denilince akla gelen diş implantları ve diş hekimi korkusudur. Her insan diş hekimine gideceğinde, tedavi yaptıracağında, o tedavi koltuğuna oturduğunda mutlaka bir miktar da olsa tedirginlik duyabilmektedir. Bu tedirginlik bazı kişilerde çok minimal seviyede seyreder. Bazı kişilerde ise tedaviyi ertelemeye yol açar. Hatta tedaviden vazgeçmeye sebebiyet verebilecek kadar çok olabilmektedir.
İçindekiler
Diş tedavilerinde en çok bilinen tedavi implant tedavisidir. Her gün birçok insan implant yaptırmaya devam ediyor. Lokal anestezi altında yapılan implant tedavileri çoğunlukla 1-2 ya da 3 implant tedavisi oluyor. Fakat daha fazla sayıda implant yaptırmak isteyen kişilerde lokal anestezi altında tedavi biraz işlemin uzun sürmesinden dolayı tedirgin edici olabiliyor. İşte bu gibi durumlarda genel anestezi altında implant tedavisi yaptırmak çok başarılı bir seçenek olabilir.
Lokal anestezi yani bölgesel anestezi sadece işlem yapılacak bölgeyi uyuşturmak anlamına gelir. Belli anestezik solüsyonların ihtiyaca göre bir teknik ve miktar ile cerrahi işlem yapılacak bölgeye enjekte edilmesi ile yapılan bir uyuşturma yöntemidir. Bu sayede bölge uyuşur, kişi ağrı sancı hissetmez ve rahatlıkla işlemini yaptırabilmektedir.
Eğer 1 ya da 2 implant yapılacak ise az miktarda lokal anestezi genellikle yeterli olur. Kişi ağrısız ve sancısız bir implant tedavisi yaptırabilir. Fakat aynı seansta 8-10-14 implant yaptırmak gerekiyorsa o zaman çok fazla miktarda lokal anestezi kullanmak gerekir. Uzun süren işlem boyunca koordinasyonu bozmadan işlem yaptırmak bir miktar zor olabilmektedir. Bu sebeple genel anestezi ile diş implantı yaptırmak çok daha rahat ve konforlu bir tedavi seçeneği olmaktadır.
Genel anestezi hastane şartlarında, uzman anestezi uzmanları ve teknik ekip ile yapılabilmektedir. Hasta öncelikle tedavi planlamasının yapılabilmesi için diş hekimine başvurur. Bu esnada röntgen ve gerekirse tomografik görüntüleme yöntemleri ile gerekli planlama yapılır. İmplant markasına karar verilir. Ardından implant yaptıracak olan kişinin anlaşmalı olan hastaneye gidip gerekli ön muayeneyi olması gerekir. Bu esnada kişinin genel anestezi ile diş implantı tedavisine uygun olup olmadığı kontrol edilir. Bu işlem genellikle 10-15 dakika sürmektedir.
Randevu günü geldiğinde genel anestezi altında implantlar yapılmış, gerekli dişler çekilmiş, kemik redüksüyonları gerçekleştirilmiş olur. En konforlu yani ise kişi hiç bir şey hissetmemiş, hiç bir acı sancı yaşamamıştır.
Odasında gerekli süre boyunca istirahat eden hasta taburcu edilir ve gerekli kontroller artık diş kliniğinde devam edebilir.
Genel anestezi altında sadece implant tedavisi yapılmaz. Aynı şekilde dolgular, kanal tedavileri, diş çekimleri, cerrahi müdahaleler bile yapılabilmektedir.
Lokal anestezi halen en çok kullanılan tekniktir. Buna rağmen genel anestezi altında diş tedavisi yaptırmak isteyen kişilerin sayısı hızla artmaya devam etmektedir. Genel anestezi altında diş tedavileri, genel anestezi altında çocuk diş tedavileri ve genel anestezi altında implant tedavileri hakkında detaylı bilgileri sadece diş hekimlerinden alabilirsiniz.
Merak ettiğiniz sorularınız için diş hekiminiz ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz. Bizimle 0 332 320 04 04, 0544 233 01 77 numaralı telefonlarımızdan iletişime geçebilir; Konya Meram’da bulunan Beyaz Meram Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimizi ziyaret edebilirsiniz. Diğer tedavilerimizi Tedavilerimiz sayfamızdan inceleyebilirsiniz.
Sağlıklı günler dileriz.
Lokal anestezinin yetersiz kalacağı birden fazla implant yapılması gereken durumlarda genel anestezi ile implant yapılabilir. Hasta açısından oldukça konforludur.
Genel anestezi öncesi hastaneye gidip gerekli ön muayene olunması gerekir. Bu esnada kişinin genel anestezi ile diş implantı tedavisine uygun olup olmadığı kontrol edilir. Bu işlem genellikle 10-15 dakika sürmektedir.
Anestezi altında ağrı acı hissedilmez. Diş implantı yaptırırken özellikle hasta konforu düşünüldüğünde başvurulabilecek yöntemlerden bir tanesidir.