• Hafta içi

    09:00 - 20:00

  • Cumartesi

    09:00 - 20:00

  • Randevu Hattı

    0 332 320 04 04

Diş teli tedavisi gören hastalarımızın nelere dikkat etmesi gerekmektedir?

Diş teli tedavisi gören hastalarımızın nelere dikkat etmesi gerekmektedir? Ortodontik tedavilerde nelere dikkat etmek gerekir?

Ortodonti tedavisi zaman ve sabır gerektiren bir tedavidir. Uyarılarımızı dikkate almanız tedavinizin en kısa sürede ve en yüksek başarı ile bitirilmesinde son derece katkı sağlayacaktır. Lütfen dikkatle okuyunuz, anlamadığınız yerleri sorunuz ve dikkatle uyunuz.
1- ortodonti tedavisi boyunca ağız hijyeninize dikkat ediniz. Size anlatıldığı şekilde dişlerinizi, tellerinizi, braketlerinizi ve dişetlerinizi fırçalayınız. Ortodonti hastalarının kullanması için özel üretilen fırçalar için detaylı bilgiyi diş hekiminizden alabilirsiniz.
2- tedaviniz boyunca sert gıdalardan uzak durunuz. Dişleriniz ile koparma hareketi yapmayınız. Büyük lokmalar ile çiğneme yapmayınız. Küçük lokmalar ile beslenmeye özen gösteriniz.
3- yapışkan ya da sert şekerlerden, gıdalardan uzak durunuz.
4- içi çekirdekli gıdaların (erik, zeytin, vişne vs.) çekirdeğini ağız içinde ayıklamaya çalışmayınız. Önce elleriniz ile çekirdeklerini çıkarıp sonra yumuşak kısımlarını tüketiniz.
5- kola gibi asitli içeceklerden uzak durunuz. Çok sıcak çay kahve tüketmeyiniz.
6- kürdan gibi sert malzemeler ile dişlerinizi temizlemeye çalışmayınız. Diş fırçalarken fırçanın sert olan üç kısmının basketlere zarar verebilme ihtimaline karşı yuvarlak hareketler ile fırçalamaya özen gösteriniz.
7- braket düşmesi, tel çıkması, gibi beklenmedik bir durum ile karşılaşırsanız hemen diş hekiminiz ile iletişime geçiniz.
8- randevularınızı aksatmayınız.
9- rahatsızlık veren metal yapıların üstüne diş hekiminizin verdiği mumlar ile kapatma yaparak rahatsızlığınızı azaltabilirsiniz.
Aklınıza takılan diğer tüm sorularınız için mutlaka diş hekiminiz ile iletişime geçiniz.
Geçmiş olsun
Diş Hekimi
Onur Küçükkağnıcı
Hemen Ara WhatsApp