• Hafta içi

    09:00 - 20:00

  • Cumartesi

    09:00 - 20:00

  • Randevu Hattı

    0 332 320 04 04

Çene botoksu nedir? Massater botoksu nasıl uygulanır? Kimlere çene botoksu uygulanır? Tempoyla botoks nedir?

Çene botoksu nedir? Massater botoksu nasıl uygulanır? Kimlere çene botoksu uygulanır? Tempoyla botoks nedir?

Botoks uygulamaları günümüzde sıklıkla uygulanan, uygun şekilde yapıldığında çok başarılı sonuçlar gösteren bir tedavidir.

Öncelikle botokstan biraz bahsetelim. Piyasada 2 adet botoks ürün bulunmaktadır. Botoks ve dysport.

Botoks clastridum botulinum adı verilen bakteriden elde edilir. Yılan zehiri vs. ile hiç bir ilgisi bulunmamaktadır. Uygun dozlarda kas içine uygulanır. Doz hesaplamasıyla yapıldığı için zarar vermemektedir.

Diş sıkma, uykuda diş gıcırdatma stres sebepli bir nöro-muskuler bir rahatsızlıktır. 20’lik dişler, diş çapraşıklıkları, periodontal diş eti hastalıkları, diş çıkarma dönemleri diş sıkma alışkanlıklarını arttırmaktadır.

Massater kası ve temporal kaslar dişlerimizi sıkmamıza yarayan kaslardandır. Onların dışın pterygoid kaslarımız da bu çiğneme aktivitesine destek olmaktadırlar. Fazla diş sıkma, gıcırdatma yapan bireylerde bu kaslar çok fazla çalıştıkları için kuvvetlenmeye başlarlar. Yüz görüntüsü değişime uğrar. Daha köşeli ve agresif bir yüz ifadesi oluştururlar. Bu noktada diş sıkma (bruksizm) tedavileri uygulamak gerekebilir. Bu tedavilerden bir tanesi de çene kaslarından olan massater kasına ve temporal kaslara botoks uygulaması yapmaktır.

İşlem yaklaşık 10-15 dakika kadar sürmektedir. Doz hesaplamaları yapıldıktan sonra kasların uygun noktalarına botoks enjekte edilir.

Botoks işlemi esnasında çok ince ve kısa iğneler kullanıldığı için çoğu zaman hasta enjeksiyonu hissetmez, ya da çok az miktarlarda 1 dakika kadar sürebilen minik rahatsızlıklar oluşabilmektedir.

İşlemden hemen sonra hasta sosyal yaşantısına geri dönebilir.

Ortalama 3 gün sonra botoks etkisini hasta hissetmeye başlar. Kaslarda yumuşama ile gelen rahatlık hissiyatı 15. Günden itibaren maksimum seviyeye ulaşır. Kaslarda ki sertlik büyük oranda azalacağı için agresif yüz ifadesi kaybolmaya başlar.

Etkisi 6-8 ay kadar sürmektedir ve ek tedaviler ile daha uzun süre kaslarda rahatlama görmek mümkündür.

Botoks tedavileri uygun kişilerde uygun dozlarda ve uygun yöntemler ile uygulandığında faydalıdır. Lütfen hekiminiz ile görüşün ve botoks uygulamalarını mutlaka doktor kontrolünde yaptırın.

Geçmiş olsun
Diş Hekimi
Onur Küçükkağnıcı
Hemen Ara WhatsApp