• Hafta içi

    09:00 - 20:00

  • Cumartesi

    09:00 - 20:00

  • Randevu Hattı

    0 332 320 04 04

Şeffaf Plak Tedavisi

Şeffaf plaklar ile dişler nasıl düzeltilir? Şeffaf Plak Tedavisi (Invisalign, Orthero, Aligner Tedavileri) ile diş teli tedavisinin nasıl farkları bulunuyor? Şeffaf plak tedavilerinin fiyatları nasıldır? Şeffaf plaklar ile diş çapraşıklıklarının düzeltilmesi tedavileri avantajlı mıdır?  

Şeffaf Plak Tedavisi Nedir?

Şeffaf plaklar günümüzde çokça tercih edilen popüler diş tedavilerindendir. Diş çapraşıklıklarını düzeltmek için uygulanan diş teli tedavisine bir alternatiftir. Bu tedavinin en büyük farkı diş teli kullanılmamasıdır. Tamamen şeffaf, estetik ve neredeyse görünmeyen ve kişiye özel üretilen bu sistemler sayesinde dişlerde bulunan çapraşıklı ve sıralama bozuklukları, kapanış bozuklukları giderilebilir. Bu sayede estetik, orantılı ve sağlıklı bir gülümsemeye sahip olmak mümkündür. Hem de çok hızlı bir şekilde tamamlanabilmektedir.

Şeffaf Plak Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bu tedavi nasıl uygulanmaktadır biraz da bundan bahsedelim. Diyelim ki dişlerinizde hoşunuza gitmeyen bir görüntü sebebiyle gülümsemenizden memnun değilsiniz ve daha hizalı sıralanmış dişlere sahip olmak istiyorsunuz. Belki dişlerinizin arasında bulunan boşluklardan belki de dişlerinizin birisi önde birisi arkada olduğu için oluşan çapraşıklıktan dolayı gözünüze hoş gelmiyor gülüşünüz. İlk yapılması gereken detaylı bir ağız içi muayenedir. Bu muayene seansında dişlerde çürük varsa ya da kök iltihaplanması varsa onların tespit edilmesi ve bu dişlerin gereken tedavilerinin yapılması gerekmektedir. Çünkü çürük ve tedavi gereksinimi olan dişlerde şeffaf plaklar ile tedavilere başlanamıyor. Sağlıklı dişetleri ve sağlıklı dişler şeffaf plak tedavilerinin altın standardıdır. Ardından dijital 3 boyutlu ağız içi tarama cihazı ile ağız içindeki en ince ayrıntılar özel bir sistem sayesinde bilgisayar ortamına aktarılır. Özel bilgisayar programları ile dişlerde istenilen düzeltme dijital platformda gerçekleştirilir ve başvuran hastanın istekleri doğrultusunda son tasarım planlaması ortaya çkartılır.

Burada dikkatinizi çekmek istediğimiz önemli bir nokta var. Standart diş teli tedavilerinde tedavinizin nasıl sonuçlanacağını ön görmek mümkün değildir. Ancak tedavi sonunda sonuç hakkında fikir sahibi olabilirken şeffaf plaklar ile diş düzeltme tedavilerinde tedavinizin sonucunu daha tedaviye başlamadan görebilmek mümkündür. Bu fark iki tedavi arasındaki en büyük farktır. Bu sayede hastalarımız tedavi sonucunda nasıl bir gülümsemeye sahip olabileceklerini gözlemleyebildikleri için gönül rahatlığı ile tedavilerine ilk adımı atabiliyorlar.

Bu planlamaya uyacak şekilde plak üretimine geçilir. Kaç adet plak üretileceği tedavi planlaması ve tabi doğal olarak tedavi gereksinimine göre değişkenlik göstermektedir. Bazı durumlarda 5-10 plak ile tedavi sonuçlanabilirken bazı durumlarda 40-50 adet plak kullanılabilmektedir. Her plağın kullanım süresi 10 gündür. Yani basit bir hesaplama ile tahmini tedavi bitiş süresi öngörülebilmektedir.

Şeffaf Plaklar Nasıl Kullanılır?

1 plak 10 gün kadar kullanılmaktadır. Her gün ve gece düzenli olarak kullanılması gerekmektedir. Gün içerisinde 22 saat plakların takılması tavsiye edilmektedir. Yemek yerken plaklarınızı çıkarabilirsiniz, istediğiniz her şeyi gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Dişlerinizi diş fırçalarınız ile rahatça temizledikten sonra plaklarınızı geri takmanız gerekmektedir.

Plak Tedavisinin Avantajları Nedir?

Burada dikkatinizi bir noktaya çekmek istiyoruz. Standart diş teli tedavilerinde her yiyeceği ve içeceği tüketemezsiniz. Bazı içecekler ve gıdalar diş tellerinize zarar vereceği için tedavinizin uzamasına ve hatta kötü etkilenmesine sebep verebilir. Bu sebeple doktorunuzun izin vermediği şeyleri tüketmemeniz gerekmektedir. Dişlerinizin temizliğini yaparken de özel fırçalar, diş ipleri, ağız duşu ekipmanları ile detaylı temizlik yapmanız ve diş ve dişeti sağlığınızı korumak için mutlaka dikkat etmeniz gereken önemli bir noktadır. Şeffaf plaklar ile çapraşık dişlerin düzeltilmesi tedavilerinde plaklarınızı çıkarıp istediğiniz her şeyi rahatlıkla tüketebilirsiniz ve dişlerinizi diş fırçalarınız ile rahatlıkla fırçalayabilirsiniz.

Şeffaf plaklar ile çapraşık dişlerin düzeltilmesi tedavisinde bir başka avantaj ise şeffaflık sayesinde neredeyse görünmeyen bir tedavinin konforunu yaşamaktır. Standart diş teli tedavilerinde dişlerinizin üzerine yapıştırılan metal braketler ve metal teller her ne kadar son teknoloji de olsa belli bir görüntü değişimine sebep olmaktadır. Ama şeffaf plaklarınızı kimse fark etmeyecektir. Tedavilerinizin sonuna geldikçe daha güzel bir gülümsemeye sahip olacaksınız fakat kimse sizin gülümsemenizin nasıl düzeldiğini bilemeyecek.

meram şeffaf plak tedavisi

Eğer siz de dişlerinizdeki hoş olmayan görüntülerden rahatsızlık hissediyorsanız ilk fırsatta şeffaf plaklar ile diş çapraşıklıklarının düzeltilmesi ile ilgili detaylı muayene olmak ve fiyat teklifi almak için kliniğimize başvurabilirsiniz.

Merak ettiğiniz sorularınız için diş hekiminiz ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz. Bizimle 0 332 320 04 04, 0544 233 01 77 numaralı telefonlarımızdan iletişime geçebilir; Konya Meram’da bulunan Beyaz Meram Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimizi ziyaret edebilirsiniz. Diğer tedavilerimizi Tedavilerimiz sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Şeffaf Plak Tedavisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Şeffaf plak mı daha iyi tel mi?

Şeffaf plak diş tellerine kıyasla daha estetik ve konforlu bir seçenektir. Tedavinin hangi yöntemle yapılacağına diş hekiminiz ile birlikte karar verebilirsiniz.

Kimler şeffaf plak kullanabilir?

Ağız ve çene yapısı tedaviye uygun olan her yaştan hastaya uygulanabilmektedir. Ortodontist hekim muayenesi sonrası uygun olup olmadığına karar verilir.

Çürük dişe şeffaf plak takılır mı?

Şeffaf plak tedavisine başlanmadan önce dişlerdeki çürükler ve varsa diş eti problemleri tedavi edilmelidir. Ancak sonrasında şeffaf plak takılabilir.

Eksik diş varsa şeffaf plak takılır mı?

Dişlerde eksiklik bulunması durumunda şeffaf plak önerilmez. Diş hekimine başvurarak nasıl bir yol izlenmesi gerektiği değerlendirilmelidir.

Şeffaf plak günde kaç saat takılmalı?

Plağın gün içerisinde 22 (yirmi iki) saat takılması tavsiye edilir. Her gün gece ve gündüz düzenli olarak takılmalıdır.

Şeffaf plak gece uyurken takılır mı?

Şeffaf plaklar yeme-içme zamanları haricinde gün içerisinde geceleri de dahil olmak üzere düzenli olarak takılmalıdır.

Şeffaf diş plağı ile çay içilir mi?

Sıcak içecekler plakların formunu bozabilir. Bu nedenle çay içilmesi önerilmez. Aynı zamanda plakların temizliği açısından da içilmemesi gerekir.

Şeffaf diş plağı ile sigara içilir mi?

Şeffaf plak takılıyken sigara içilmesi plağın sararmasına yol açarak renk değişimine neden olur. Şeffaf plak takılıyken sigara içilmesi önerilmez.

Şeffaf plak ağrı yapar mı?

Plak değişikliklerinde dişlerde hafif bir baskı hissi oluşabilir. Ve genellikle bu his bir kaç gün içerisinde geçer.

Şeffaf plaklar konuşmayı etkiler mi?

İlk başta bazı harfleri doğru çıkaramama gibi aksaklıklar yaşansa da uygun takılan plak konuşmayı etkilemez. Ağız içi varlığına alışıldıktan sonra normal konuşulmaya devam edilebilir.

Gece plağı ile şeffaf plak aynı mı?

Gece plağı ve şeffaf plak farklı amaçlarla kullanılan apareylerdir. Şeffaf plaklar diş çapraşıklıklarını düzeltmek için kullanılırken, gece plakları diş gıcırdatma gibi farklı sorunların çözümünde kullanılır.

Hemen Ara WhatsApp